Hvad er mine tanker og erfaringer omkring plastikkirurgi?

Plastikkirurgi er nok et af de mest omdiskuterede emner i vores tid. På den ene side er der dem, der mener, det er fantastisk, vi i dag har teknologien og evnerne til at ændre og modellere på menneskekroppen, alt efter hvordan vi ønsker, den skal se ud. Der er mange, der er glade for muligheden for at ændre på det, man ikke selv synes op, hvad enten det er læber, næse, bryster eller noget helt fjerde. Der er efterhånden muligheder for at få en helt ny krop. Der er dog også dem, der ikke er tilhængere af plastikkirurgien, som mener, det er at lege gud. Argumentet er ofte, at plastikkirurgi er unaturligt og giver børn og unge et forkert indtryk af, hvordan man skal se ud, og hvilket kropsideal man skal forsøge at leve op til.

Min personlige holdning til plastikkirurgi

Som jeg tidligere har skrevet på bloggen, har jeg selv fået lavet bryster. Derfor giver det sig selv, at jeg ikke er imod plastikkirurgi. Alligevel synes jeg, at ”mod”-siden har nogle væsentlige pointer. Selv fik jeg lavet mine bryster for min egen skyld, ikke fordi jeg forsøgte at leve op til et vist kropideal. Jeg synes bare, at store, runde bryster er flotte, og så ville jeg gerne have mulighed for at gå med stramt tøj og nedringede toppe uden at tænke, jeg så alt for fladbrystet ud. Dog synes jeg, at plastikkirurgi bliver forkert det øjeblik, man føler sig presset eller tvunget til at gøre det. For man skal huske på, at det trods alt er et omstændeligt indgreb, der heller ikke er helt ufarligt. Derfor skal det være noget, man er helt sikker på, man har lyst til, og det skal ikke gøres for nogen andres skyld en ens egen. Eksempelvis har jeg også hørt om piger, der fik lavet deres bryster, fordi deres kæreste gerne ville have det, og efterfølgende kom til at fortryde det inderligt. Med plastikkirurgi har jeg det sådan: det er din krop, du piller ved, og derfor skal du også være klar til at leve med det, uanset hvordan resultatet bliver.

Når drømmen bliver til et mareridt…

Mange har en eller anden drøm om at ændre noget ved deres krop. Nogen gange er det så ufarligt som at farve hår, for andre er der tale om større ting, der kræver plastikkirurgi. Hvis man følger bare det mindste med i reality-tv, har man formentlig set, hvor galt det kan gå, når man ikke får lavet sin plastikkirurgi et ordentligt sted. Derfor vil jeg understrege, at det er så vigtigt, man gør sit forarbejde, for plastikkirurgi er ikke noget, man bare kaster sig ud i. Selv snakkede jeg med en masse af mine venner og veninder inden, og jeg søgte rundt omkring på nettet. Jeg fik anbefalet Nygart Privathospital mange steder, fordi de er eksperter på området. Den dag i dag er jeg stadig fuldt tilfreds med det arbejde, jeg fik lave, så jeg kan kun anbefale at få lavet sit plastikkirurgi hos nogen, der ved, hvad de laver, som det er tilfældet med Nygarts kirurger.